Genel

2023-2024 SONBAHAR- KIŞ TRENDLERİ 90’LARIN SAÇ MODELLERİ HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜ GERİ DÖNÜYOR!

 

90’LARIN SAÇ MODELLERİ HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜ GERİ DÖNÜYOR!

 

Küçük bir doz, saç nostaljisi …

 

Modadan güzelliğe 90’ların trendleri bugünlerde her yerde . 90’lar popüler kültürde özel bir dönemdi. Ve o yıllarda , bu trendleri kitlelere sevdiren ,özellikle saç rengi ve trendlerinde yıldızlardı. Herhalde herkesin annesinin bir Lady Diana saç kesimi ve röflesinden esinlendiği bir saçı , bir kıyafeti vardı. Aslında 90’lar özenti olmayan, ilham alınan yıllardı. Bunu tetikleyen en büyük faktörde siyah-beyaz televizyonlardan renkli televizyonlara geçişti. Dünyayı gerçek renkleriyle keşfedilen büyülü yıllar …

 

Bu renkli dünyayı keşfetmenin de etkisiyle, belki de hiçbir dönemde ünlülerin ve fenomenlerin saçlarını nasıl kesip şekillendirdikleri bu kadar etkili olmadı.

 

Bu yıl Sonbahar-Kış sezonunda, 90’ların hem zamana meydan okuyan hem de modern saç stillerine daha yakından bakmak için o yıllarda ilham veren ve bu sezona damgasını vuracak en top 10 trendi birlikte inceleyelim.

 

BUKLELER, DALGALAR

 

Perma, kalıcı BUKLELER uygulaması salgın gibi yayılıyor.’90 larda Mariah Carey ile kadınları etkisi altına alan bukleler en havalı, trend görünümlüyle biliniyordu. Şimdi doğal bukleleriniz veya dalgalarınız varsa, sıcak aletleri bir kenara bırakın ve doğal dokunuzu kucaklamaya hazırlanın. Bu formu en sağlıklı şekilde saçınıza vermek için Fanola Tools serisinde seveceğiniz bir şekillendirici mutlaka bulursunuz.

 

Saçlarınız düz ise hemen, amonyaksız, saça zarar vermeyen, boyalı ve röfleli saçlarda dahi uygulanan Fanola Yeni Nesil Perma ile tanışmanızı öneririz. Sadece 12 dakikada, saçı yıpratmayan harika bir buluş …

 

MODERN KATLAR

 

Saçtaki katlar ve kat kombinasyonunun asla modası geçmeyecek- bunun kanıtı olarak Billie Eilish’e bakın. Platin sarısı katlı bob’u, “90’ların katlarının harika, modernize edilmiş bir versiyonu”

 

Bu görünümü sağlamak için Fanola Tools serisini öneriyoruz. Sarı bir katlı bob için se Fanola ‘nın içinde özel yağlar bulunan siyah açıcısı ile saçları yıpratmadan, en seksi sarı renge kavuşmak çok kolay.

 

KELEBEK KLİPS TOKALAR

 

Kelebek klips tokaları hatırladın mı? 90’ların olmazsa olmazı olan bu aksesuar, günlük saç stilinizi neşeli ve esprili bir dokunuşla vurgulayacaktır. Ve sadece sevimli, renkli minik klipslerden bahsetmiyoruz. Lisa Bonet’inki gibi kelebek aplikler de göz alıcı ve gösterişli olabilir. Belki de bu yüzden kırmızı halıda ünlüler tarafından tam anlamıyla benimseniyorlar.

 

“THE Rachel”

 

Friends’i izlememiş olsanız bile muhtemelen “The Rachel”ı biliyorsunuzdur.Yüzü çerçeveleyen, açılı katlara sahip ve neredeyse her yüz tipine yakışacak bu saç modeli, bugün modern uygulamaları ile uygulanmaya başlayan 90’ların belirleyici saç stillerinden biriydi.

 

Saçın ön katlarında ki tatlı ışıltılar için Fanola amonyaksız Green açıcısıyla, saçlarınızı yıpratman doğal ışıltılar öneriyoruz.

 

Pixie Cut

 

Hareketli, Afacan kesimler. Pixie ve onun versiyonları 90’lı yıllarda egemen oldu ve bugün hala moda. Popüler hareketlerin aksine herkes bu kesimi deneyebilir. Sizi en iyi şekilde tamamlayan stili bulmak için yüz şeklinizi göz önünde bulundurun. Ruby Rose’un hacimli darmadağın uyarlaması kitleleri hareketlendirdi. Bu kesimler için önce iyi bir profesyonel kesim ve Fanola’nın Tools serisi ile sadece yıkayıp, çıkacak kadar özgür olun.

 

HACİMLİ KESİM VE GÖLGELER

 

Günümüzde, sokaklar Kate Middleton’un saçı yüzünden çıldırmadan önce, dünya Cindy Crawford’un ultra parlak, hacimli ve gölgeli saçlarına hayranlık duyuyordu.
Bu forma en başarılı şekilde ulaşmanın yolu Fanola No Yellow serisinden geçiyor. Bu sarılara adanmış seride her ton için çözüm ürünleri bulunuyor.

 

Dalgalı Bob

 

Meg Ryan’ın ‘’You’ve Got Mail’’ günlerindeki gibi katlı ve dalgalı form verilmiş inanılmaz derecede çok yönlü ve şık . Bu kesimin saçın ağırlığını hafiflettiğini ve hareket kazandırdığını ve kalın telli saçlara sahip olanlar için ideal olduğunu unutmayın.

Bu sezon bu tip bir kesim tercih edecekseniz, Fanola No More bakımı da mutlaka edinmenizi tavsiye ederiz. Bu şampuan ve maskeden oluşan kil bakım saçınıza bakım yaparken, maskesi aynı zamanda bir stil maskesi görevini görür. Saçınıza uyguladığınızda uzun süreli ve sağlıklı bir form ile sokaklarda ışıl ışıl bir stil sergilersiniz.

Dağınık ve Özgür Taranmış Saçlar

90’lı yıllarda popüler hale gelen dağınık, doğal ve havalı bir hava katan zamansız bir saç modelidir. Geçmişte ona genellikle çok sayıda saç aksesuarı eşlik ediyordu, ancak bugün ilerleyen teknolojide ki şekillendiriciler ile kendi başına ayakta durabiliyor. Fanola Tools serisi şekillendiricileri ile bu havalı formları uzun süreli kullanmanın konforunu yaşarsınız.

 

ÇİÇEK AKSESUARLARI

 

Papatya 90’ların en gözde çiçeğidir, dolayısıyla en sevdiğiniz ünlülerin hepsinin onu saçlarına taktığını görüyoruz. Drew Barrymore, sarı bobunun her iki yanında da çiçek takan bu trendin büyük bir savunucusuydu. Festival müdavimleri bugün de görünüm trendini sergilemeye devam ediyor. Bu muhteşem resitale günümüzün innovaslarından Orotherapy 24 K ‘ nın. Saçı hem çevresel faktörlere karşı koruyan (güneş, hava kirliliği vs) ve saç parfümü görevini de gören Gold Mist çiçeklere gerçek bir form katar. Parfümünüz davetlerde saçınızdan yayılır…

 

Wixie Cut

 

Demi Lovato’nun wixie’si 90’lar tarzı grunge trendinin somut örneğidir. Grunge , 90’lar da trend olmuş oldukça iddialı ve bir taraftan da gerçek bir sokak modası akımıdır. Grunge tarzındaki amaç uğraşılmamış bir görüntü vermektir. Saç kesiminde ki Wixie Cut , yanlara doğru uzanan mikro kahküller ve incecik uçlar içeren bu model, bir afacan bir çocuk ile rock tarzı arasındaki mükemmel geçiştir.

 

Ve bu saç kesiminin rengi ne olursa olsun muhteşem bir bakım şampuanını hak eder. O zaman bu asi ruh için Fanola’dan Nourishing serisinden iyi bir öneri olamaz. Saçların nem ve bakım ihtiyacını karşılar.Işıl ışıl olan bir saçta kesimin ön plana çıkması kaçınılmazdır.

 

Perihan Seda Çolak

 

 

 

 

 

 

 


 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir